ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΑΝΝΕΤΑ ΣΤΑΧΤΑΡΗ


anneta staxtari 3

Διπλώματα 

Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Teaching Diplome της Βρετανικής Ακαδημίας Χορού ISTD – επίσης DDI diplome στο Modern theatre ISTD.

 

 

Έμπειρη χορεύτρια και δασκάλα χορού, με συμμετοχή σε δεκάδες παραστάσεις χορού με διάφορες ομάδες, dance projects και video clip. Έχει διδάξει Κλασικό Χορό στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σε πολλές σχολές ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, κλασικού και σύγχρονου χορού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΓΩΓΩ ΠΕΤΡΑΛΗ

GEO-PETRALI

Η Γωγώ Πετραλή είναι χορεύτρια, χορογράφος, σκηνοθέτης, δασκάλα κίνησης και χορού. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι ιδρύτρια ομάδων χορού και του διεθνούς φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη.  Σπούδασε κλασικό και μοντέρνο χορό στην Αγγλία και με υποτροφία του Ωνάσειου Ιδρύματος συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σχολή Rotterdamse Dansacademie της Ολλανδίας έχοντας ως εξειδίκευση το σύγχρονο χορό και τη χορογραφία. Υπότροφος του διεθνούς φεστιβάλ χορού Dance Web της Βιέννης, εκπροσώπησε για πρώτη φορά την Ελλάδα ως συμμετέχουσα χώρα το καλοκαίρι του 2000.

Το 2006 ίδρυσε την ομάδα χορού Φυσαλίδα με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και με στόχο την έρευνα, καθώς και τη δημιουργία και παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου μέσα από τη συνεργασία της με καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και επιστήμονες. Με την ομάδα της έχει δημιουργήσει ποικίλα video art, αρκετά από αυτά βραβευμένα σε Ελλάδα και Ευρώπη), performances, χοροθεατρικές παραστάσεις και ακτιβιστικές street performances. Έχει επίσης χορογραφήσει ποικίλες παραστάσεις σχολών χορού, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεματικές εκθέσεις, θεατρικά έργα, site specific events, community projects, καθώς και σκηνοθετήσει διάφορα video art και ταινίες με βασικό άξονα την κίνηση, το χορό, την οικολογία.

Από το 1998 έως και σήμερα, έχει διδάξει κίνηση, αυτοσχεδιασμό, contact improvisation, stretching, κλασσικό και σύγχρονο χορό, στην Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αυστραλία και Ελλάδα, καθώς επίσης συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004 εργάστηκε ως βοηθός χορογράφου των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αγγελικής Στελλάτου, ενώ η ίδια έχει χορογραφήσει-σκηνοθετήσει ποικίλες παραστάσεις σχολών χορού, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεματικές εκθέσεις, θεατρικά έργα, κα. Geo_move είναι το όνομα που έδωσε η Γωγώ στην τεχνική-πρακτική που ερευνά, εφαρμόζει και υπηρετεί τα τελευταία 18 χρόνια. Μια τεχνική που είναι βασισμένη στο σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό, το contact improvisation, τη φύση, τον άνθρωπο και την αλληλεπίδραση όλων των στοιχείων αυτών.

ΆΝΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ

FullSizeRender (5)


Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, 
2015-2016 Λονδίνο, UK
Master of Dance Science, Υποτροφία (2016), Trinity Laban Ηardship Fund

Accademia Teatro alla Scala, 2012-2015 Μιλάνο, ΙΤ
Δίπλωμα Εξειδίκευσης Καθηγητών ακαδημαϊκού κλασικού χορού, Διδασκαλία Προγράμματος και Μεθοδολογίας των πρώτων πέντε τάξεων της Σχολής Χορού του Θεάτρου της Σκάλας
Υποτροφία (2013), Fondazione Accademia d’Arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala, Βαθμός πτυχίου 27/30

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δήμου Λάρισας, 2005-2008 Λάρισα, GR
Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2005-2011 Θεσσαλονίκη, GR
Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Universidad de Sevilla, 2009-2010 Σεβίλλη, ES
Πρόγραμμα Erasmus, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Διδασκαλία κλασσικού χορού
The Royal Ballet School, Λονδίνο, Ηνωμ.Βασίλειο, 2016

Ιατρική του Χορού
Medicina della Danza, Μπολόνια, Ιταλία, 2014

Μέθοδοι διδασκαλίας κλασσικού χορού
Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Σόφιας, Τμήμα Παιδαγωγικής Μπαλέτου, Βάρνα, Βουλγαρία 2012.

Προπαιδεία κλασσικού χορού
Ακαδημία Θεάτρου της Σκάλας, Propedeutica della danza classicο-accademica, Accademia Teatro Alla Scala, Μιλάνο, Ιταλία, 2012.

Εξειδίκευση στον ακαδημαϊκό κλασσικό χορό για καθηγητές χορού με την δασκάλα της ακαδημίαςVaganova, Ιrina Sitnikova, Danzainfiera, Φλωρεντία, Ιταλία, 2012.

Σεμινάρια κλασικού χορού με Milena Symeonova, Kalina Bogoeva, Kαμέλια Δαμαλή, Ιωάννα Λαγού και σύγχρονου με Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου

 

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΝΟΜΗ

Πτυχιούχος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής κλασικού και σύχχρονου χορού »Δέσποινας Γρηγοριάδου».

Κάτοχος των ανωτέρων διδασκαλικών διπλωμάτων του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού Ιmperial Society of Teachers of Dancing (ISTD)

DDI ( Diploma Dance Instructor) DDE (Diploma Dance Education)

Πτυχία που επιτρέπουν και πιστοποιούν την συμμετοχή μαθητών στις εξετάσεις της  ΙSTD.

Κάτοχος των  χορευτικών διπλωμάτων  ADVANCED 1 -ADVANCED 2  MODERN THEATRE JAZZ.

Επαγγελματική και χορευτική εμπειρία  στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού, συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ σύγχρονου χορού στη Θεσσαλονίκη , σε live στο Dancing with the Stars. Διδασκαλία σε σχολές χορού στην Αθήνα και σε οργανισμούς.

ΚΛΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

pinelopi kladou
Πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη, Νικολέττα Μπακάλη”.

Πτυχιούχος του τμήματος Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κάτοχος Μaster, με θέμα ¨Γεωργία και Περιβάλλον¨, στο ίδιο τμήμα.

Προετοίμασε παιδιά για την παράσταση του Ρώσικου Μπαλέτου ¨Λίμνη των Κύκνων¨, στο Ηράκλειο Κρήτης με τη Σχολή Χορού ¨Φιοράκη¨.

Συμμετείχε στο Gala – Φεστιβάλ Χορού, στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών, στην παράσταση χορού “ 9 Πρόβες και 1 Παράσταση”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε πολλές ακόμα παραστάσεις επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σχολών χορού. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό χορού ¨Τερψιχόρης έργα¨, που διεξήχθη στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Παρακολούθησε μαθήματα Pilates, Yoga και Αργεντίνικο Tango σε Studio Χορού και σεμιναριακά.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα μαθημάτων και σεμιναρίων, με καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους κλασικού και σύγχρονου χορού, όπως Λίζα Μπάσοβα, Μαρία Τσουβαλά, Μάρω Γρηγορίου, Πέρσα Σταματοπούλου, Μάρι Χατζημιχάλη, Σύνθια Φρυδά, Ράνια Φόβου, Αλίκη Καζούρη, Νίκο Γκίκα, Έμυ Κορφιά, Νικολέττα Μπακάλη, Μαρία Ανθυμίδου, Paul Blackman, Χριστίνα Γουζέλη, Rowan Thorpe, Λάμπρο Λάμπρου και Jean Lucien Massot.

ΑΔΑΜΗ ΑΡΤΕΜΙΣ

218A3128
Πτυχιούχος της Ανωτέρας επαγγελματικής σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού »Άννα Πέτροβα» .

  • Πτυχιούχος του τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
  • Πτυχιούχος εκπαιδευτικού προγράμματος της διεθνούς σχολής Yoga works , αναγνωρισμένο από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης δασκάλων yoga, Yoga Alliance (βαθμός πτυχίου : Άριστα)
  • Κάτοχος των ανώτερων διδασκαλικών διπλωμάτων  του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D.)
    DDΙ+DDΕ (Diploma Dance Instructor+Education) με άριστα στις κατηγορίες:
– Imperial Classical Ballet (με την υψηλότατη βαθμολογία που έχει κατακτηθεί ποτέ στην Ελλάδα)
– Modern Theatre Jazz    ,
πτυχία που επιτρέπουν και πιστοποιούν την συμμετοχή των μαθητών της με την έγκριση και την υπογραφή της σε χορευτικά διπλώματα στις παραπάνω κατηγορίες σε όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες.
  •  Κάτοχος των εξής χορευτικών διπλωμάτων με διακρίσεις/distinction:
– Αdvanced 1 -Modern Theatre Jazz 
– Advanced 2 -Imperial Classical Ballet
– Silver Medal -DFR (Disco, Freestyle & Rock ‘n’ Roll) 
  • Μεγάλη εμπειρία σε διδασκαλία κλασικού μπαλέτου, Funky Jazz – Hip Hop, Dance Stretching, Modern Theatre Jazz, σύγχρονου χορού, Yoga (Vinyasa Flow) σε παιδιά και ενήλικες σε σχολές χορού και οργανισμούς στην Αθήνα.
  • Μεγάλη επαγγελματική, χορευτική, χορογραφική και σεμιναριακή εμπειρία σε κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, Contact improvisation, αυτοσχεδιασμό, Partnering, Funky Jazz, Musical theatre.

ΓΚΑΤΣΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

36693_122513231123108_2918673_n

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου αποφοίτησε  από την Ανώτερη Επαγγελματική  Σχολή σύγχρονου και κλασικού χορού ‘Ραλλού Μάνου ‘ ,ενώ σπούδασε παράλληλα  κοινωνική λειτουργός. Ιδρυτικό μέλος της χορευτικής ομάδας VOID COMPANY. Συμμετείχε ως χορεύτρια στις ομάδες Minimal kai Scintilla ,στο φεστιβάλ Χορού Ελλήνων Χορογράφων στο Φεστιβάλ στο τρένο του Ρούφ ΄Τα 12 Κουπέ ΄και στο Φεστιβάλ ‘Ραντεβού με το σώμα’ .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ,σε σχολές και φεστιβάλ χορού σε Αγγλία , Βρυξέλλες και  Αθήνα,από γνωστούς χορογράφους και χορευτές της Ευρώπης, όπως τους  Wim Vandekeybus , Hofesh Shecter , Les Slovaks , Damien jalet , Pat Catterson , Rakesh Shukesh ,  Stella Zanoy , Tasos Karachalios , Stavroula Siamou  κ.α. Από το 2010 διδάσκει τεχνική ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ χορού με έμφαση στην τεχνική  (LIMON – RELEASE)  με στοιχεία πολεμικών τεχνών . Επίσης διδάσκει HIP HOP (locking , breaking )σε σχολές χορού και σεμινάρια ενώ παράλληλα επιμελείται την κίνηση- Performance , σε θεατρικές παραστάσεις και VIDEO –CLIP choreographe .

 Θα διδάξει από 15 Σεπτεμβρίου στη σχολή μας  ΣΥΓΧΡΟΝΟ (LIMON- RELEASE) , HIP HOP  και  BREAK DANCE ,επίσης  CONTACT  IMPROVISATION  και VIDEO-CLIP choreographe.

 

ΤΣΑΔΑΡΗ ΣΟΦΙΑ

Untitled-1

Η Σοφία Τσάδαρη γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε με ενόργανη γυμναστική, και έπειτα άρχισε μαθήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού (jazz).

Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Κ. Νίκης Κοντάξακη με τριετή υποτροφία, από την οποία πήρε και το δίπλωμα της ως Αναγνωρισμένη Καθηγήτρια Χορού το 2001. Παράλληλα, παρακολούθησε και το πρόγραμμα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, και έλαβε και απο εκεί με επιτυχία το δίπλωμα της ως Αναγνωρισμένη Καθηγήτρια, με δικαίωμα υπογραφής σε όλα τα επίπεδα εξετάσεων κλασικού μπαλέτου του συστήματος της R.A.D.

Έχει χορέψει με την επίσημη ομάδα χορού της Ν. Κονταξάκη, λαμβάνοντας μέρος στα μπαλέτα La Sylphide, Coppelia, Don Quixote, Esmeralda, και έπειτα συμμετείχε στο μπαλέτο Giselle, μια παραγωγή της ΕΛΣ σε συνεργασία με το μπαλέτο της Σόφιας το 2001.

Το 2002 συμμετείχε στην αμερικανική παραγωγή Best Of Broadway που ανέβηκε στο θέατρο «Βεργίνα» στην Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας έτσι και μερικά από τα πιο γνωστά musicals του κόσμου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με τους: Alain Astie, Γιάννη Μέτση, Αλίκη Καζούρη κ.α. καθώς και σεμινάρια που διοργανώνει η Βασιλική Ακαδημία τακτικά για τις αναγνωρισμένες καθηγήτριες – μέλη της.

Από το 2003 και μετά, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ από το 2007, εργάζεται στην αναγνωρισμένη σχολή χορού της Κ. Κατερίνας Δαφέρμου-Φιοράκη, όπου το 2008 αναλαμβάνει να διδάσκει και να βάζει παιδιά για εξετάσεις στο διεθνώς αναγνωρισμένο  σύστημα μπαλέτου της R.A.D. (Royal Academy of Dance).

 

ΚΑΤΣΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Η Κάτσουρα Ειρήνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου αποφοίτησε από Μουσικό Σχολείο . Πτυχιούχος τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από νηπιακή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό , το κλασικό μπαλέτο και το σύγχρονο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με λατινοαμερικάνικους και μοντέρνους χορούς αποκτώντας πτυχία στους International χορούς, από την Αγγλική Ακαδημία χορού UNITED KINGDOM ALLIANCE (Dance Drama and Exercise) με βαθμό Distinction-Άριστα.

Δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής, Χορογυμναστικής και ψυχικής ευεξίας (TUMBAO FITNESS AND DANCE INSTRUCTOR ).

Συμμετείχε σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς όπου κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στο διεθνή διαγωνισμό αθλητικού χορού INTERNATIONAL DANCE SPORT CUP, καθώς επίσης μια δεύτερη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό χορού FAMOUS STAR DANCE .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού Latin International με τους πρωταθλητές κόσμου.  Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τους Λατινοαμερικάνικους χορούς καθώς κατέχει εμπειρία και διδασκαλία σε σχολές  χορού για όλες τις ηλικίες.